Blogginlägg

28 maj 2014

2014-05-28 23:10 | 0 kommentarer

Imorse tog vi en långpromenad tillsammans med Tyras barndomsvän Karma. Det var första gången som Heðinn träffade henne. Det var även en till Australian Shepherd med, Xtra. En 1-årig tik som Karmas ägare var hundvakt åt. Promenaden gick längs skog och åker och båda våra tjejer sprang runt och hoppade i alla bäckar vi passerade.

_DSC0084

 

 _DSC0230

_DSC0106

_DSC0302

_DSC0278

 


25 maj 2014

2014-05-25 11:53 | 5 kommentarer

I onsdags ringde min uppfödare mig och frågade om vi hade möjlighet att hjälpa till att omplacera en 1-årig Flattetik. Hon berättade om hennes livssituation och vad hon behövde. Jag kände direkt att hon skulle passa väl in hos oss. Så det slutade med att vi bestämde att vi ville ta henne. Så jag och Tyra åkte och träffade dem i fredags. De kom bra överrens från start och hon följde med oss hem.

_DSC0092

Gårdagens WT gick inte alls som jag hade tänkt mig. Tyra har blivit känslig för skottliknande ljud sedan vi var på en fest med ballonger innan hennes löp skulle starta. Hon låg under ett bord och skakade. Medan vi väntade på vår tur vid ruta 2 började vi förstå att skotten som hördes runt om oss påverkade Tyra. Så när det var vår tur talade jag om det för domaren som jag känner sedan tidigare. Han sa att vi ser hur det går och tar det därifrån. Det var en enkel markering med skott. Vi gick jaktfoten, stannade, vinkade till skytten, skottet gick av, dummyn kastades och jag sa apport. Tyra satt kvar och kröp ihop. Hon ville inte iväg. Jag stod kvar och frågade domaren "Vad gör jag nu?" Han sa att jag glatt skulle följa med henne fram till dummyn. Så det gjorde jag. Hon gick lite ihopfälld med mig fram till dummyn och jag hejjade på. Tillslut tog hon med sig dummyn och vi gick tillbaka för att prova igen. Skottet gick av och hon satt kvar, men inte alls ihopfälld. Bara lungt och kollade rakt fram. Då bestämde vi för att bryta. Jag fick tips på hur vi ska gå vidare och träna på skotten. Vi valde att vara kvar i området och bada och leka medan skotten hördes på längre avstånd. Det slutade med den här stämningen för Tyra:

_DSC0041


17 maj 2014

2014-05-17 16:00 | 1 kommentarer

På jaktträningen i torsdags blev vi tillfrågade om vi ville vara med och tävla på lördagens klubbmästerskap i working test. Jag kände mig inte helt redo att gå ut och tävla ännu eftersom vi just nu håller på och tränar inför GRKs tävling nästa helg. Men jag fick till kvällen att fundera på det. Efter lite "övertalning" kände jag att det faktiskt kunde gynna nästa helgs tävling att vara med på denna. Så då tackade jag ja. Vi tränade lite igår kväll med mycket korta stunder på de momenten vi behövde bättra på. Det kändes bra och jag kände mig säker på att dagens tävling inte skulle sluta helt poänglös. Det blev vårt första WT i NKL (nybörjarklass). Vi tävlade i UKL (unghundsklass) i augusti förra året på Flatmästerskapet. Det var vår första jakttävling. Det var 6 startande i NKL. Jag var även med som kastare för UKL. Första rutan gick helt suveränt. Det var en enkel och synlig markering. Bra jaktfot, snabb och bra avlämning. Andra rutan bestod av först en synlig markering och sedan ett linjetag på samma plats som markeringen. Markeringen var helt perfekt men vid linjetaget fick vi problem. De la ut linjetagsdummyn när Tyra var påväg in med markeringen. Så hon såg aldrig att den las ut. Jag hjälpte henne med dirigering, stanna-signal, vidare-ut och närsök. Hon lyckades inte men domaren blev imponerad på hur duktig hon var på att följa mina kommandon. Vid ruta tre var det en markering som man inte riktigt såg var den landade. Medans Tyra var ute och sökte började hon skälla som om hon såg något farligt. Den typen av skall gör hon endast under pågående arbete om det verkligen är fara. Så det kan ha varit en orm, som hon varnat för vid några tillfällen tidigare. Så då bestämde jag mig för att kalla in henne. Jag fick möjlighet att skicka om men då utan att det gav några poäng. Jag tackade nej till det för att spara på Tyras krafter till de två återstående rutorna. På ruta fyra var det en enkel markering. Där började hon ha nosen i backen för mycket under jaktfoten. Annars jobbade hon på fint. Vid femte och sista rutan var jaktfoten än mer dålig. Hon började äta av gräset vi passerade. Men vid denna markering ville de att vi skulle vänta 2 sekunder innan vi skickade för att visa stagda. Inga problem. Allt annat gick helt perfekt i sista rutan.

Vid prisutdelningen ropades vi upp som nummer 3! Vi blev tilldelade rosett och en vattenflaska som pris. Kändes så bra med dagens tävling. Nu känner jag mig inte lika nervös inför nästa helgs tävling som är på samma plats.

10329734_10152148450022157_2195396007291172680_o


14 maj 2014

2014-05-14 21:43 | 0 kommentarer

Igår blev vi uppringda av min kollega på Helping Dogs för att spåra upp en hund som sprungit bort. Det är en bekants hund som en annan bekant är dagmatte till. Vi var hemma när vi fick samtalet. Vi klädde på oss och packade ner det som skulle med: godis, spårsele och spårlina. Vi var utanför dörren 2 minuter efter att vi lagt på samtalet. Vi sprang bort till området hunden senast hade setts. Väl där ringer vi och frågar var vi ska möta upp. Då berättar min kollega att hon precis lyckats fånga in henne. Vår bekant som är dagmatte till denna hade tappat kopplet då hunden fått syn på en hare. När min kollega fick syn på hunden så ropade hon dennes namn och kastade ut en hembakad hundgodis till henne. Då valde hunden att ta den istället för att fortsätta spåra efter haren. På så vis lyckades min kollega få tag på kopplet och få in hunden. Skönt att det gick så snabbt att få in hunden igen!

Igår jakttränade jag och min sambo med Tyra. Det blev två enkla markeringar och en dubbel. Hon har varit lite annorlunda efter löpet då hon blev skendräktig. Men träningen igår gick helt fenomenalt. Och tur är väl det då vi ska tävla den 24/5 i NKL på ett WT. Det är våran andra jaktträning vi deltar vid. Imorgon är sista jaktträningen med FRK innan tävlingen nästa helg. Vi var med och tränade på den för fyra veckor sedan. Men då var Tyra så pass påverkad av skendräktigheten att hon inte kunde fokusera alls på träningen. Nu verkar hon vara mer fokuserad än någonsin. Så det kommer bli kul att se hur träningen går imorgon. Vi behöver verkligen träna med andra hundar.

Vi har äntligen startat vår hemsida www.helpingdogs.se Den har även en webbshop. Vi har många fler produkter under utveckling vad gäller produkter för hundarna, hundägarna och hundgodis. Det har verkligen blivit bra gensvar nu när hemsidan är uppe. Vi har redan två olika verksamheter som vill bli återförsäljare av våra produkter. Så det känns väldigt bra.

 

 


11 maj 2014

2014-05-11 20:45 | 0 kommentarer

Idag var det dags för ännu en hundträff. Idag var det en träff med Chow Chowar. Vi var där och visade våra produkter och fotograferade. Här kommer några av dagens bilder:

_DSC0068

_DSC0181

_DSC0220

_DSC0240

_DSC0398


10 maj 2014

2014-05-10 21:39 | 1 kommentarer

Idag var jag och min kollega på en Chihuahua-träff. Vi var där för att fotografera och göra en liten presentation av vårat företag. Det småregnade lite i början av promenaden. Men det var mysigt ändå. De hembakade godiset var väldigt uppskattat och flera av hundägarna menade att deras hundar inte äter godis. Så de blev väldigt chockade när de fick se hundarnas reaktion efter de fått sig en smakbit. Här är några av bilderna från träffen:

_DSC0016

_DSC0248

_DSC0082

_DSC0278

_DSC0317


9 maj 2014

2014-05-09 23:20 | 0 kommentarer

I veckan blev vi uppringda för att hjälpa till att spåra upp två hundar som sprungit bort. Två hundar som Tyra har träffat och lekt med vid ett tillfälle i mars. Vi släppte allt vi höll på med och tog med oss Tyra ut. Påvägen blir vi uppringda och får på så vis reda på att den ena hunden själv kommit tillbaka och den andra hunden hade blivit infångad av en tjej som var ute på promenad med sin hund. Vi bestämde oss ändå att följa med och möta upp tjejen som fångat in hunden för att se att allt var under kontroll. Det var det som tur var. Helt odramatiskt. Men vi har verkligen blivit uppmärksammade för att Tyra är bra på att spåra och speciellt spåra upp bortsprunga hundar.

Vi har lagt några korvspår i veckan som går både på asfalt och gräs. Det är så roligt att se henne jobba så bra med spår. Det är verkligen en naturbegåvning.

Idag tränade vi markeringar, linjetag och minnesmarkeringar. Hon verkar ha blivit mer fokuserad nu efter hennes första riktiga löp. Så jag tror det kommer gå riktigt bra för oss på GRKs WT i slutet av maj. Blev riktigt taggad efter dagens träning när jag ser hur tydligt hon jobbar med markeringarna. Fullt fokuserad och väldigt stadig.

I helgen ska jag iväg på två olika hundträffar. Imorgon blir det en Chihuahua-träff där vi ska marknadsföra Helping Dogs och jag ska fotografera för ett repotage som kommer vara med i en Chihuahua tidning som ges ut i hela Sverige. På söndag ska vi vara med på en Chow Chow-träff. Även där ska vi marknadsföra oss och jag ska fotografera hundarna då de behöver mer material till sin klubbtidning. Kommer bli riktigt roligt. Vi kommer att ta med oss vårat omtyckta hembakade hundgodis, nyckelband och koppel.

rosavitsvart6mm

Kyckling&morot

_DSC0047


3 maj 2014

2014-05-03 19:06 | 0 kommentarer

Idag sydde jag färdigt mitt första tjänstetäcke. Det är till Tyras kompis Karma som tränar att bli räddningshund. Ska bli kul att se det på henne.

2

I morgon har jag två fotouppdrag. Det ena är hundrelaterat och frivilligt och det andra är dansrelaterat och beställt. Det hundrelaterade är en stor agilitytävling i Västerås där en Chihuahua som jag känner ska vara med och tävla på. Det verkar som hans klass tävlar runt kl 10 och mitt andra fotouppdrag börjar kl 13:45 en halvtimme bilfärd bort. Om det är fint väder kommer jag nog ta mig till agilitytävlingen.


2 maj 2014

2014-05-02 17:15 | 1 kommentarer

Idag drog jag ett lite ovanligt korvspår till Tyra. Efter att jag varit på SWDI's föreläsning om Spårhunden och lukterna fick jag lite mer inspiration till hur jag ska gå vidare med spårningen. Så jag drog spåret både på gräs och asfalt. Så här klarade hon det: video

Det jag funderar på nu är om vi verkligen vill hålla på med viltspår på ett seriöst sätt. Vi har ju tänkt göra henne till viltspårschampion, men då måste hon sänka sitt tempo. Jag vet hur vi kan träna det. Men det jag faktiskt använder henne till är att spåra upp hundar som sprungit bort. Då kan det handla om liv och död att man har en hund som spårar snabbt. Jag känner mig lite kluven där. Jag vill ju att hon ska ha ett snabbt tempo när hon spårar hund. Får se hur vi går vidare.

På eftermiddagen gick vi till hundgården och lekte med några av Tyras vänner. Hennes nya nätboll verkar vara riktigt hållbar. Hon gillar den väldigt mycket. Tidigare har Kong SAFESTIX varit hennes favorit. Men vi har haft 2-3st som har gått sönder då man kampat för hårt med dem.

_DSC0075

Blogghistorik

«maj 2014»
måntisonstorfrelörsön
01020304
05060708091011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Senaste inlägg
6 april 2020
3 april 2019
13 mars 2019
12 februari 2019
7 februari 2019
21 januari 2019
21 juli 2018
17 juni 2018
13 juni 2018
30 april 2018

Senast kommenterade
30 april 2018
6 april 2018
6 januari 2016
15 juni 2014
25 maj 2014
2 maj 2014
17 maj 2014
10 maj 2014
5 mars 2014
28 februari

Arkiv
2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014
  •    November
  •    Juni
  •    Maj
  •    April
  •    Mars
  •    Februari
  •    Januari
  • 2013
    2012