Välkommen till Tyras sida!

Jag är en Flatcoated Retriever tik på 8 år som bor tillsammans med min "mamma", hennes fästman, hans två söner 14 & 16 år, Freja Berner Sennen (född 180206), Ronja Flatcoated Retriever (född 190211) och två katter i Karlstad. När vi tränar brukar vi hålla på att träna Nosework, jaktfot, markeringar, dirigeringar, stanna-signal, linjetag, spår och sök.

Min mamma är utbildad teknikillustratör och älskar att illustrera hundar, följ gärna henne på FacebookInstagram och kolla hemsidan.

 

 

 

Blogg

12 februari 2019

2019-02-12 20:06 | 0 kommentarer

Äntligen! Igår föddes lilla Ronja hos Tyras uppfödare. Mamma Elsa är brun och pappa Ebbe är svart med bruna anlag så det var stor chans för bruna valpar och bruna valpar blev det! 10 valpar varav 6 bruna och 4 svarta, 4 bruna hanar, 2 bruna tikar (en av de är vår Ronja), 3 svarta hanar och 1 svart tik. Alla hanar är än så länge otingade och den svarta tiken är eventuellt otingad. Är du intresserad av en Flatcoated Retriever ur denna kull tar du kontakt med Fia på Kennel Mining Hill's. 

52666749_2203977616514751_9032182194738561024_n

Info från uppfödaren om föräldrarna Elsa & Ebbe:

"Ebbe fick bli pappa även till denna kull då det visade sej att förra kullen blev jättehärliga valpar med bra arbetslust o ett bra temperament. Ebbe är en härlig kille som jag känt några år, full av glädje o arbetslust vi brukar prata om will to please och on off knapp och det har Ebbe. Han är viltspårschampion o har exellent på utställning.

Elsa är en tik som älskar alla o älskar att bli älskad, en tik precis som sin mamma bara dyker upp ibland, en tik som är okomplicerad älskar att arbeta men tyvärr inte gjorde nåt b-prov förra året pga den varma sommaren men påt igen i år . Hon är viltspårschampion och har ck på utställning."

Är du intresserad av valp i denna kull så kontakta mej på: langnasfia@gmail.com

Tyra är alltså kullens mormors syster och hon är mitt allt! Tyras syster Jaga som är mormor till kullen är väldigt lik Tyra i mentaliteten och är väldigt mysig. Elsa är till utseendet en blandning av Tyra och Jaga men är mer lik Tyra i mentalitet och arbetslust. Tyra är en individ som ger allt för föraren verkligen! Både när det kommer till apportering, spår och att finnas där för en.

 


Rosetter

rosett_gul1

 

excellent

 

rosett_2 rosett_ck

verygood

bir_valp

rosett_1

rosett_hplila

Lämna ett tassavtryck!

 
 
 
:) ;) :D :( :O :P :| :S 
 

 

Besökare idag: 1 | Denna månad: 12 | Totalt: 8509