Välkommen till Tyras sida!

Jag är en Flatcoated Retriever tik på 8 år som bor tillsammans med min "mamma", hennes fästman, hans två söner 14 & 16 år, Freja Berner Sennen (född 180206), Ronja Flatcoated Retriever (född 190211) och två katter i Karlstad. När vi tränar brukar vi hålla på att träna Nosework, jaktfot, markeringar, dirigeringar, stanna-signal, linjetag, spår och sök.

Min mamma är utbildad teknikillustratör och älskar att illustrera hundar, följ gärna henne på FacebookInstagram och kolla hemsidan.

 

 

 

Blogg

13 juni 2018

2018-06-13 15:59 | 0 kommentarer

Oj! Nu var de visst i april jag skrev här senast. Mycket har hänt sedan sist bland annat har jag fått två nya jobb och sökt in på en utbildning till hösten. Ena jobbet har jag redan börjat på och det andra börjar först i höst där jag ska jobba som hundinstruktör för olika kurser här i Karlstad. Så när jag är ledig från mitt nuvarande jobb så planerar jag för de kommande hundkurserna och jobbar även med mitt hundföretag Helping Dogs.

Vi har gjort mycket med hundarna den senaste tiden och Freja är nu 4 månader. Hon är mitt i tandbytarfasen vilket är skönt för då är snart den värsta tuggperioden över. Hon har nog ett 30-tal tuggben som ligger överallt inne och även ute vilket gör att hon knappt tuggat på något hon inte ska. 

Tyra gör ett så fenomenalt jobb med Freja mycket mer än vad jag räknat med och Tyra är duktig och säger ifrån när Freja är för på henne när de busar eller när Tyra vill vara ifred och vila. Det är första "nära" hunden hon gör så med, tidigare har hon liksom stått ut med alldeles för mycket. 

Några av de sakerna vi har gjort med tjejerna den här våren/sommaren är balansbollsträning, nosework, sök, spår, lekt i hundrastgård med olika hundar, gått på hundpromenader med olika hundar, badat från strand och brygga, åkt buss, åkt hiss, tränat sitt, ligg och stanna etc.

 

 

_DSC0593

Just nosework är ju något som Tyra redan kan så hon fortsätter sin träning och idag fick hon 3 behållarsök på raken:

 

Freja började träna in första doften eukalyptus i förrgår och idag fick hon prova urvalsbana för första gången:

 

På onsdagskvällar finns det en hundpromenad man kan gå på här i Karlstad, själva hundgruppen (både IRL och på Facebook) heter Hundliv i Karlstad och de anordnar promenader och träningar. Det är helt underbart att en relativt liten stad har det så uppstyrt. Man träffar olika typer av hundar och kan hjälpa varandra. Har träffat två kvinnor där som är med och tränar nosework i en annan träningsgrupp som jag vill ansluta mig till längre fram. Så det är en riktigt bra hundstad i Karlstad.


Rosetter

rosett_gul1

 

excellent

 

rosett_2 rosett_ck

verygood

bir_valp

rosett_1

rosett_hplila

Lämna ett tassavtryck!

 
 
 
:) ;) :D :( :O :P :| :S 
 

 

Besökare idag: 0 | Denna månad: 12 | Totalt: 8509